Det blir en 4H sommar även i år! Kom med på vår äventyrsvecka och sommarklubbar på Rasmusbacken i Vörå.

Anmälning till Äventyrsveckan på Rasmusbacken 22-26.6 har stängt!

Sommaröppning på Rasmusbacken 6.6.2020

Sommarsäsongen på Rasmusbacken kör igång, djuren flyttar in på gården och odlingarna börjar ta form. Följ med öppningsdagen live eller besök gården med familjen när det passar er.

ÖPPNA DÖRRAR på säckinsamlingsplatsen i Palvis 9.6.2020 kl. 16-18

Välkomna och bekanta er med säckinsamlingen! Vi bjuder på kaffe, saft med glasspinne och godis (så långt det räcker!). Dessutom kommer Meira-Pia Lohiluoma och berättar mera om Österbottens Svenska Lantbrukssällskapets projekt Farmer Time. Fredrik Grannas från ÖSP är också på plats under evenemanget. Du kan delta i en frågesport med chans att vinna fina priser från Yara, bl.a. bladgödningsmedel

Säckar kan när som helst föras till säckinsamlingsplatserna, men på tisdagen den 9nde har vi personal och lite program på plats.

 

Packningsanvisningar och övrig detaljer kring säckinsamlingen www.fs4h.fi/sackinsamling

Äventyrsvecka på Rasmusbacken 22 – 26.6.2020

Fem dagar på Rasmusbacken rymmer alla möjliga aktiviteter kring matlagning, djur, kojbygge och odling. Kom med på sommarens mångsidigaste läger. Programmet under dagarna innehåller t.ex. Djurskötsel, vi kockar och bakar, fixa en fin buffet åt pollinerande insekter att ta med hem, testa på att tova grytunderlägg av ull från fåren. Detta är endast ett litet smakprov på allt skoj vi ska göra under veckan!

Dagläger kl. 9-15

Under dagslägret erbjuder vi dagligen gratis busstransport från Skärgården, Österö via Maxmo och Oravais till Rasmusbacken. Kryssa i , i samband med anmälan om ni är i behov av transport.

Ålder. 7-12 år

Pris: 65€/deltagare

Vörå Matskola 3 – 6.8.2020

Matskolan är ett omtyckt inslag under sommaren. Under fyra dagar lär sig barnen tillreda nya maträtter och om matens ursprung. Matskolan ordnas på Rasmusbacken i Vörå.

Anmälan till matskolan görs via www.matskolan.fi 

Dagläger kl. 9-15

Ålder 8-12 år

Pris: 65€

Back to top of page